Osłonka białkowa
13,00 zł
Brutto
Osłonka białkowa
Osłonka białkowa wędliniarska do kiełbas -do parzenia, wędzenia - również na zimno. Pozwala samodzielne przyrządzanie wyśmienitych wędzony lub parzonych wędlin takich jak żywiecka, krakowska, szynkowa, oraz kiełbas długo dojrzewających.
Parametry:
Wytrzymałość termiczna 100°C.
Opakowanie jednost. 4mb (±5%),
Średnica 55mm.
Użytkowanie
Przed napełnieniem moczyć osłonkę 15min. w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1L wody). Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy. Parzenie max temp. 75°C, wędzenie 90°C, obróbka zimnym dymem max. 40°C.